GOES – De gemeente Goes gaat de kledingbank Zeeland subsidiëren. De stichting kan een jaarlijkse bijdrage van vijfduizend euro tegemoet zien.

Dat het college positief heeft gereageerd op het verzoek van de kledingbank komt mede door de hulp die in Goes wordt gegeven. ,,Vorig jaar hebben ze 307 gezinnen met een minimuminkomen geholpen met kledingpakketten”, zegt wethouder André van der Reest. ,,Het werk van deze stichting past prima binnen ons nieuwe armoedebeleid.”

De gemeente heeft als eis gesteld dat kinderen binnen de gemeente Goes het speerpunt worden. ,,Het is heel belangrijk dat kinderen qua kleding kunnen aansluiten bij leeftijdsgenoten en representatief voor de dag kunnen komen. Het hebben van goede kleding maakt dat mensen in sociaal opzicht mee kunnen doen en dat is goed voor de gezondheid.”

De kledingbank had eigenlijk 15.000 euro per jaar gevraagd, maar volgens de gemeente heeft ze te veel reserves om voor zo’n bedrag in aanmerking te komen. ,,Daar hebben we regels over, die hebben we hier toegepast.”