Het laten opgroeien van kinderen kost geld. De gemeente Veere heeft verschillende regelingen voor kinderen. Deze regelingen kunnen verstrekt worden door Orionis Walcheren, maar ook door andere organisaties.

Veerse regelingen

Fonds cultuur, sport en onderwijs

Wanneer u niet zoveel te besteden heeft, is het vaak moeilijk om geld vrij te maken voor sportieve, culturele of educatieve activiteiten. Als u een minimuminkomen heeft kunt u hiervoor een financiële bijdrage krijgen uit het Fonds cultuur, sport en onderwijs. U kunt denken aan: lidmaatschap bij een sportclub, zwembadkaarten, toneel theater en bioscoopbezoek. Deze regeling geldt zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Klik hier www.orioniswalcheren.nl/extra-bij-laag-inkomen/fonds-cultuur-sport-en-onderwijs.html voor meer informatie. U kunt hier vinden wanneer u deze regeling kunt ontvangen, de hoogte van de toeslag en hoe u het kunt aanvragen.

Jeugdsportfonds Sport en Cultuur Zeeland

Deze regeling is voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar uit. Wanneer ouders niet genoeg inkomen verdienen, kan het fonds een financiële bijdrage leveren. Kinderen kunnen met dat geld gebruik maken van sportieve en culturele activiteiten.

Klik hier www.orioniswalcheren.nl/extra-bij-laag-inkomen/jeugdfonds-sport-en-cultuur.html voor meer informatie. U kunt hier vinden wanneer u deze regeling kunt ontvangen, de hoogte van de toeslag en hoe u het kunt aanvragen.

Stichting Leergeld

Kinderen weer laten meedoen! Dat is het doel van Stichting Leergeld. Stichting Leergeld geeft gezinnen met kinderen tussen de 4 en 18 jaar financiële ondersteuning, zodat kinderen mee kunnen op schoolreis, gaan sporten of muziekles krijgen. Dit kan ook gebruikt worden voor een fiets of computer. Op de website vindt u meer informatie: www.leergeld.nl/walcheren

Landelijk regelingen

Kinderbijslag
Een bijdrage van de overheid voor de kosten die horen bij de opvoeding van een kind.
Dit kunt u aanvragen bij de Sociale Verzekeringsbank www.svb.nl

Kinderopvangtoeslag en Kindgebondenbudget

Bij de Belastingdienst Toeslagen kunt u Kinderopvangtoeslag en mogelijk een Kindgebondenbudget aanvragen. Het Kindgebondenbudget is een bijdrage voor kinderen tot 18 jaar.