KOEWACHT – Gratis en voor niks knippen Zeeuwse kappers mensen die onder de armoedegrens leven. Ze doen dat voor de LINDA.foundation.

Zeeuwse gezinnen die het financieel zwaar hebben, kunnen zich begin 2018 gratis laten knippen. Kappers uit alle hoeken van de provincie doen weer mee aan de jaarlijkse actie van LINDA.foundation, die is opgericht door Linda de Mol.

Het gaat om kappers die aangesloten zijn bij de Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie (ANKO). Zo’n 20 Zeeuwse leden hebben zich tot nu toe aangemeld. ,,Dat mogen er nog best wat meer worden. Ik roep collega’s op om ook mee te doen. Laat je sociale gezicht zien”, zegt eigenaresse Willeke Pietersma van De Haarzaak in Koewacht.

Vorig jaar gaf de Koewachtse kapper zes gezinnen een nieuwe coupe. Dat leidde soms tot ontroerende taferelen. ,,Je ziet dat gezinnen die in geldnood zitten, overal op moeten bezuinigen, dus ook op de kapper. Het is zo mooi als je die mensen kunt helpen. Een nieuwe coupe geeft mensen zelfvertrouwen. Ze zijn dolgelukkig als ze in de spiegel het resultaat bewonderen. Ook de kinderen. Ik had er vorig jaar twee die nog nooit bij een kapsalon waren geweest.”

De LINDA.foundation geeft rond de feestdagen weer cadeaubonnen aan 3500 Nederlandse gezinnen die onder de armoedegrens leven. Ze worden geselecteerd aan de hand van gegevens van gemeenten en voedselbanken. In het pakket zitten vier bonnen voor een gratis knipbeurt bij een deelnemende kapsalon in de buurt. De bonnen zijn geldig van 2 januari tot en met 31 maart 2018 en kunnen niet voor contant geld worden omgewisseld.

Kapper Pietersma, die veel mensen met haar- en hoofdhuidproblemen helpt, vindt het een mooie actie. ,,Natuurlijk kost het ons wat, maar een ander een kerstcadeautje geven is leuker dan krijgen.”

Bron: PZC

Meer info: www.lindafoundation.nl