GOES – De Stichting Leergeld heeft in 2017 meer kinderen dan ooit ondersteund met geld voor schoolspullen, een sportabonnement, voetbalschoenen, een computer, fiets of andere onderwijs-gerelateerde zaken die hun ouders niet kunnen betalen. Landelijk gaat het om ruim 103.000 kinderen, een stijging van 27 procent ten opzichte van 2016.

Deze groei geldt ook voor de stichting Leergeld Oosterschelderegio (Bevelanden, Schouwen-Duiveland, Tholen). In 2017 steunde Leergeld in deze regio direct en indirect 1013 kinderen. Renée Poelman, voorzitter van Leergeld Oosterschelderegio, wijst erop dat één op de negen kinderen in Nederland in armoede leeft. Ouders van deze kinderen zijn volgens Leergeld verrassend vaak werkende en soms alleenstaande ouders.

Leergeld Walcheren zag het afgelopen jaar geen groei. In 2017 heeft Leergeld Walcheren 611 kinderen ondersteund. Een veel groter aantal zou echter wel in aanmerking komen. Volgens Tanneke Pop, voorzitter Leergeld Walcheren, groeien op Walcheren bijna 2500 kinderen in armoede op. ,, Wij bereiken nog niet een derde van deze kinderen”, aldus de voorzitter.

Gaby van den Biggelaar, directeur van Leergeld Nederland, verklaart de landelijke stijging ook uit toegenomen bekendheid van de stichting, samenwerking met gemeenten en uitbreiding naar 16 nieuwe gemeenten.

Bron: PZC