TERNEUZEN – De drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten vinden elkaar in de strijd tegen kinderarmoede. Wethouders Chris van de Vijver (Sluis), Cees Liefting (Terneuzen) en Adri Totté (Hulst) tekenden op 1 februari een samenwerkingsovereenkomst met stichting Leergeld Zeeuws Vlaanderen.

Wethouders Cees Liefting, Adri Totté, Chris van de Vijver, directeur Jan Loof van Leergeld en Leergeld-bestuurslid Mark de Bakker (vlnr) tekenen in het stadhuis van Terneuzen.

Leergeld is al jaren actief in de drie gemeenten. De stichting zorgt ervoor dat kinderen, van wie de ouders een krappe beurs hebben, bijvoorbeeld toch mee kunnen op schoolreis. Voorheen regelden gemeenten dat soort zaken ook zelf, maar allemaal anders: bij de ene gemeente werd een fiets vergoed en bij de andere weer een laptop. Daarnaast was Leergeld actief. Aan die versnippering komt een einde dankzij de gisteren gesloten overeenkomst.

Dit is een direct gevolg van het nieuwe minimabeleid dat 1 januari is ingegaan. De rijksoverheid geeft gemeenten extra geld voor bestrijding van kinderarmoede waarbij samenwerking met maatschappelijke organisaties als Leergeld vooropstaat. Mensen kunnen vanaf nu terecht bij Leergeld voor spullen of bijdragen uit het ‘educatieve kindpakket’ van de gemeenten. Dat vraagt om maatwerk. Leergeld doet dat goed, vinden de wethouders.

Op de foto vlnr: Wethouders Cees Liefting, Adri Totté, Chris van de Vijver, directeur Jan Loof van Leergeld en Leergeld-bestuurslid Mark de Bakker tekenen in het stadhuis van Terneuzen. © Sophie Stockman

Bron: PZC